Kjeld's
 Kartoffelmos med fennikel og æble
4 personer
Tilbehør 4 pers. Tilberedning 1 time.

1 fennikel i tern
1 spsk. olie
1 stort syrligt æble skrællet og i både
3/4 kg kartofler i kvarte
3 dl. mælk
2 finthakkede løg
1 tsk. stødt stjerneanis
50 g hakket forårsløg.
Sauter fennikel i olie 2-3 minutter i et stor gryde med stjerneanis, vend æblerne i og sauter yderligere 1 minut. Tilsæt kartoflerne og dæk med vand. Kog for svag varme til kartoflerne er helt møre, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre på eftervarme. Pisk kar-toflerne til mos, pisk mælken i, rør skalotteløg i og smag til med salt og peber. Drys hakkede forårsløg ud over mosen ved servering.

EN OPSKRIFT JEG MODTOG FRA "ÅRSTIDERNE", OG JEG SYNES DEN ER ALDELES DEJLIG. BLIVER ALTID "LET".

PRØV DEN! ! !
 Sarah Bernhardt.
(til 20-24 stk.) personer
Makroner af:
200 g marcipan
300 g sukker
1 dl æggehvide

Creme af:
½ l piskefløde
150 g mørk chokolade

Smeltet mørk chokolade til overtræk, mandler eller violer.
Makroner: Sukker og marcipan røres sammen med 1 spsk. æggehvide, så det bliver en tyk masse. Resten af æggehviden kommes i ad 2-3 gange, så massen bliver mere flydende. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på bagepapir, ca. på størrelse med en 2 krone. Bag makronerne ved 160-180 grader i ca. 15 minutter.

Creme: kog fløden op og tilsæt chokoladen. Rør ca. 1 minut til chokoladen er smeltet. Cremen hældes op i en skål, stilles i køleskabet og skal stå i mindst 4 timer.
Når cremen er helt kold, piskes den luftig med elpisker. Cremen fyldes i en sprøjtepose og fordeles på makronerne. Dyp kagerne i smeltet chokolade så makronerne kan ses.

Pynt eventuelt med mandler eller violer. Kagerne sættes i køleskab, så chokoladen kan størkne.